-povratak na prethodnu stranicu

“TMD-AGS” d.o.o. GRADAČAC

FIRMA NA KOJU SE MOŽE I TREBA RAČUNATI


 
 


Adresa: TMD-AGS ul. Sarajevska br. 62, 76250 Gradačac
Kontakt telefoni: tel: ++ 387 35 816-740
fax: ++ 387 35 816-739
E-mail:

tmd-ags.m@bih.net.ba

 

“TDM-AGS” je mješovito privredno društvo nastalo zajedničkim ulaganjem AGS a.s. Jičin, Češka Republika, sa 51% i Dioničkog društva u mješovitoj svojini “Tvornica motornih dijelova” Gradačac, sa 49%.
U registru poslovnih subjekata vodi se pod brojem 4209208400003, a u Standardnoj klasifikaciji djelatnosti razvrstano je u “Proizvodnju ostalih mašina za poljoprivredu i šumarstvo” pod šifrom 29.320.
“TMD-AGS” d.o.o. Gradačac je najozbiljniji nosilac proizvodnje male poljoprivredne mehanizacije u BiH. Radi licencnu proizvodnju i baštini vrijedno iskustvo matične firme iz Republike Češke i nudi kompletne mašine.
Učešće “TMD-AGS” u vrijednosti strojeva male poljoprivredne mehanizacije iznosi 20% i to: 10% u proizvodnji priključaka i 10% u montaži stroja. Sa svojim kooperantima u Tuzli, Zenici, Novom Travniku i Gračanici , “TMD-AGS” u cjelini proizvodi freze, prikolice i rezni mehanizam kose.

Tržištu se nude tri osnovna stroja male poljoprivredne mehanizacije:

1. Univerzalni traktor – UNIMAX
2. Motokultivator MTF – UNI SISTEM
3. Motorna kosačica MF 70

Firma je certificirana u oblasti zahtjevanih tehničkih standarda u ovoj vrsti proizvodnje, a posjeduje certifikat ISO-9001 (sistem menadžmenta kvaliteta) što je svrstava među poslovne subjekte sa kojima se u svijetu sarađuje.
“TMD-AGS” d.o.o. Gradačac na tržište BiH plasirao je više od 100 strojeva (traktora, motokultivatora, kosačica). Od svojih kupaca dobija laskave ocjene o kvalitetu i pouzdanosti isporučenih strojeva.

Firma svoju viziju razvija u pravcu jačanja vlastitih resursa i prednosti s ciljem da se tržištu nudi motokultivator kao osnovni proizvod sa najpovoljnijim performansama, a da se postepeno povećava njeno učešće u osvajanju pojedinih priključnih elemenata.Kompletiranje proizvodne opreme i njeno osavremenjivanje otvoriće nove mogućnosti povećanja proizvodnje i podizanja nivoa njene konkurentnosti na tržištu.
“TMD-AGS” je poslovni subjekt koji nudi kompletne strojeve male poljoprivredne mehanizacije. Ti strojevi, zahvaljujući industrijskom iskustvu i motivaciji zaposlenih, zadovoljavaju bitne zahtjeve tržišta sa stanovišta svoje:

- pouzdanosti,
- fleksibilnosti,
- jednostavnosti,
- cjenovne konkurentnosti,
- dostupnosti.

Njihovi proizvodi male poljoprivredne mehanizacije predstavljaju “pun pogodak” za primjenu na usitnjenom poljoprivrednom posjedu koji karakteriše Bosnu i Hercegovinu.

Na takvom posjedu motokultivator će biti nezaobilazni poljoprivredni stroj sa racionalnim zahtjevima u eksploataciji i pozitivnim radnim učincima.
U tome je velika šansa “TMD-AGS” Gradačac kao jednog značajnog poslovnog subjekta u razvoju i unapređenju agrarne djelatnosti u BiH.