logo tekst 6     

S ciljem jačanja internih upravljačkih kapaciteta u malim i srednjim preduzećima i obrtima, Ministarstvo razvoja i poduzetništva Tuzlanskog kantona uz podršku Kantonalne privredne komore Tuzla, organizuje besplatan seminar/predavanje o postupcima i načinu uvođenja EN ISO 3834 - Zahtjevi za zavarivanje metalnih materijala.

iso

Uvođenje certifikacija po međunarodnim standardima omogućava podizanje kvaliteta poslovanja na veći nivo, povećanje efikasnosti i produktivnosti, jačanje sistema kontrole kvaliteta proizvoda i usluga, povećanje konkurentnosti firme na tržištu, omogućavanje efikasnijeg nadzora procesa i troškova poslovanja, stvaranje sklada uređenosti u odnosima unutar organizacije, omogućavanje lakšeg i kvalitetnijeg izvoza na strana tržišta.

Treći planirani seminar na temu EN ISO 3834 - Zahtjevi za zavarivanje metalnih materijala će se održati u srijedu, 18.10.2017. godine u prostorijama Kantonalne privredne komore Tuzla, Trg slobode bb Tuzla, u vremenu od 12:00 do 14:00 sati. Temu će izlagati Namik Džibrić, internacionalni inženjer zavarivanja-IWE Institut za zavarivanje d.o.o. Tuzla, a pored izlaganja predavača biće prezentirane prednosti uvedene certifikacije kao primjer dobre prakse i koristi koje se ostvaruju certificiranjem.

Pozivamo sva zainteresirana mala i srednja preduzeća i obrtnike sa područja Tuzlanskog kantona da svoje učešće potvrde u što skorijem roku na e-mail Ministarstva razvoja i poduzetništva Tuzlanskog kantona: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. i na tel/fax. 035 369-352, 035 369-410.

Dnevni red seminara će biti naknadno dostavljen prijavljenim učesnicima.