Kantonalna privredna komora Tuzla poziva vas da se prijavite na poziv njemačke vanjskotrgovinske komore, za učešće u bilateralnim susretima privrednika iz Njemačke i Bosne i Hercegovine za pronalaženje dobavljača u državama Zapadnog Balkana, koji će se održati 9. juna 2016.godine u Dortmundu.

Cilj ove inicijative je da se u okviru jednodnevnog događaja spoje njemački kupci sa odabranim dobavljačima iz Zapadnog Balkana. Tom prilikom će zainteresovane njemačke firme o svojim konkretnim potrebama voditi direktne B2B-matchmaking razgovore sa uspješnim proizvođačima/dobavljačima sa Zapadnog Balkana. Branše koje su njemačkim kupcima interesantne su proizvodnja mašina, dobavljači za automobilsku industriju, opšta obrada metala, obrada plastike, livnice, proizvodnja cijevi, gumenih dijelova i metalnih proizvoda za industriju, gradnja metalnih konstrukcija, proizvodnja prijenosnika i njihovih dijelova, elektrotehnika te industrija namještaja. U prilogu ovog dopisa možete naći poziv bosanskohercegovackim firmama, profile 54 njemačke firme sa konkretnim zahtjevima kao i prijavni obrazac za firme iz BiH. Ovi B2B-razgovori privrednika će biti održani 09.06.2016. godine u gradu Dortmund.

Rok za slanje prijava je 22.04.2016. na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .

Više informacija možete naći i na našoj internet stranici http://bosnien.ahk.de . Nadamo se da smo Vas zainteresovali za ovu inicijativu unapređenja privrede te da ćete se odazvati ovom pozivu da direktno razgovarate sa njemačkim firmama koje traže poslovne partnere iz BiH. U slučaju dodatnih pitanja Vam rado stojim na raspolaganju.

Prilog:

- Poziv bosanskohercegovackim firmama

- Profili 54 njemačke firme sa konkretnim zahtjevima kao i prijavni obrazac za firme iz BiH


   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

privredna kretanja

sajmovi b

pruga