logo tekst 6     

 Sajamske aktivnosti za 2023. godinu otvorili samo učešćem na 44. međunarodnom sajmu turizma u Beogradu. Spektakularno otvaranje, izuzetna organizacija, rekordan broj izlagača, zemalja iz kojih izlagači dolaze, posjetilaca, poslovnih susreta, veliko interesovanje medija, karakteristike su ovogodišnjeg Sajma. Zajednička postavka koju organizuje Kantonalna privredna komora Tuzla pod nazivom „Privreda TK“, sada je već stalni učesnik ove izuzetvno kvalitetne i značajne sajamske manifestacije. A nama je značajno i vrijedno pomeno i to što smo među 350 izlagača iz 33 države bili jedina Privredna komora. Pored nas, Bosnu i Hercegovinu su na ovom Sajmu predstavljali još, svako na zasebnom izložbenom prostoru, turistčike zajednice iz FBiH na jednom, Turistička organizacija RS na drugom i Nacionalni park "Una" Bihać na trećem izložbenom prostoru. Na onom našem, četvrtom ili prvom iz BiH, kako god, zabilježili smo u sve sajamske dane izuzetno dobru posjetu, veliki broj susreta, sastanaka, novih kontakata, razgovora…
Sezonu sajmova smo otvorili, pred nama su još brojne sajamske manifestacije u ovoj godini.

Komorski1 2
- Kompletan sadržaj, klikom na sliku... -


U Kantonalnoj privrednoj komori Tuzla bilježimo niz aktivnosti u periodu januar-februar 2023. godine, periodu koji obuhvata ovo izdanje Komorskog informatora.
Kantonalna privredna komora Tuzla i zvanično je ispunila sve potrebne uslove za neformalno obrazovanje odraslih.


Posjetile su nas Martha Suda komercijalna savjetnica u komercijalnom odjelu Austrijske ambasade u Bosni i Hercegovini i Viktoria Kuzmits koordinator u austrijskoj Agenciji za obrazovanje i internacionalizaciju OeAD–GmbH pri Regionalnom uredu za saradnju Sarajevo.


Profesori građevinsko – geodetske struke u srednjim školama sa područja Tuzlanskog kantona učestvovali su na tradicionalnom seminaru u organizaciji Pedagoškog zavoda Tuzlanskog kantona, održanom u Komori.


U okviru redovnih godišnjih aktivnosti Udruženja za trgovinu, ugostiteljstvo i turizam Kantonalne privredne komore Tuzla, održana je prva sjednica Odbora Udruženja u 2023. godini.


Održana je i prva ovogodišnja sjednica odbora Udruženja industrije tekstila, kože i obuće.
Donosimo i niz aktivnosti iz firmi naših članica, Grada Tuzla, Vlade TK...

Sve navedeno, palo je u sjenu u subotnje jutro 25. februara, kada nas je nakon kratke i teške bolesti, u 60. godini napustio naš prijatelj, prijatelj naše komore, vrijedni i dobri komorski radnik, Enes Ružnić predsjednik Privredne komore USK…


Dino Kalesić
gl. i odg. urednik